Onderhoud en herstellingen

Samen dragen we zorg voor je woning. Dit betekent dat soms jij  een herstelling moet uitvoeren of dat wij de eigenaar hiervoor aanspreken. Breng ons altijd op de hoogte. Ook bij twijfels contacteer je ons.

Onderhoud en kleine herstellingen

Jij moet de woning onderhouden: hou je woning, het terras, de tuin ... netjes.

Ook sta je in voor kleine herstellingen. Zo vervang je zelf gebroken ruiten, kapotte stopcontacten, lampen, schakelaars,.. Als je een slecht toestel gebruikte of de woning slecht onderhield, sta je ook in voor de herstellingen. Voorbeelden zijn: verstopte verluchtingsroosters, kapotte dampkap of lavabo, slecht gebruik van de verwarmingsketel,...

Is er iets stuk, en kan je het zelf niet herstellen zoals een gebroken ruikt? Verwittig ons dan. Vaak kunnen we zorgen dat die problemen verholpen worden tegen een beperkte kost.

Grote herstellingen

Wij zorgen voor herstellingen die moeten gebeuren door slijtage, ouderdom of overmacht. Wij spreken de eigenaar aan als bijvoorbeeld een raam barst door een onverwachte, hevige hagelbui (overmacht). Ook verborgen gebreken moet de eigenaar herstellen. Als je woning bijvoorbeeld vochtige plekken heeft door een slechte constructie van de  afvoerbuizen, dan manen wij de eigenaar aan om dit te herstellen.

Hoe werken we concreet?

We geven twee voorbeelden van wie wat moet herstellen en betalen.

  • Het tuinonderhoud: jij betaalt voor het onderhoud, maar  de eigenaar betaalt voor de aanleg
  • Jij betaalt voor het onderhoud van je individuele verwarmingsketel. Is er iets kapot, dan spreken wij de eigenaar aan. Tenzij het toestel is kapotgegaan doordat jij het slecht gebruikte of niet liet nakijken zoals dat verplicht is.

Maak je opzettelijk dingen kapot? Dan betaal je zelf alle kosten. Bovendien vinden we het zeer erg dat je dit doet. We kunnen daarom je huurcontract stopzetten.

Herstellingen - nieuwe Ziezo : handig overzicht 

Samen dragen we zorg voor je woning. Dit betekent dat soms jij een herstelling moet uitvoeren, soms wij als Sociaal Verhuurkantoor.